Mandag 19. september kl. 10:00 inviterer vi til en felles markering foran Stortinget

16.09.2022
Mandag 19. september samles Stortinget for å diskutere strømstøtte til næringslivet. Kraftprisene rammer mange bedrifter svært hardt, og en hurtig avklaring fra myndighetene om en eventuell strømstøtte er høyst påkrevet.
For første gang i historien har en rekke næringsforeninger på sør-, øst-, og vestlandet, med Næringsforeningen i Stavanger-regionen i spissen, reservert Eidsvoll Plass for å gjennomføre en felles markering kl. 10.00 denne mandagen.
 
De galopperende strømprisene er til stor bekymring i næringslivet. Vi vil derfor invitere dere til å delta på denne felles markeringen i Oslo sammen med en rekke andre bedrifter og næringsforeninger.  Uten en kompensasjonsordning til næringslivet er det mange bedrifter som ikke vil overleve. Kravet er en målrettet tilskuddsordning som kan hjelpe våre medlemsbedrifter gjennom denne vanskelige perioden.


Et samlet næringsliv mobiliserer

Utenfor Stortinget vil det bli et par korte appeller fra utvalgte bedrifter, næringsforeninger etc. Sammen sørger vi for at en rekke stortingsrepresentanter vil være til stede, samtidig som vi jobber for at relevante statsråder møter oss. Markeringen vil pågå en snau time.
 
Vi tror på en felles og sterk stemme, og ikke minst får vi med dette økt påtrykk fram mot mandagens møte i Stortinget.

Næringsforeningen vil være representert på markeringen førstkommende mandag, og til tross for kort varsel håper vi at du og din bedrift også vil delta. Dersom du vil være med, ta kontakt med Terje Dahlen (terje.dahlen@rnf.no) 
 

NOV var på banen allerede i januar

Allerede i januar i år ga vi, og de andre næringsforeningene i Oslofjord Vest (NOV) klar melding til regjeringen om at mange bedrifter sliter for å overleve med de høye strømprisene. Kompensasjonstiltak for dyr elektrisitet er gjennomført for blant annet husholdninger og landbruksnæringen. Men det er svært forbausende at ingen omfattende tiltak er gjennomført for øvrig næringsliv.

Vi forventer tiltak rettet mot næringslivet, og det haster!
facebook

Siste nytt