AVIS bilutleie Hønefoss i Norgestoppen

22.01.2021
I 2019 overtok AVIS Hønefoss lisensen til AVIS Innlandet og gikk fra syv til 12 utleiekontorer. Dèt sendte selskapet helt opp i toppsjiktet innen sin bransje. Med utvidelsen kom også behovet for mer plass. Nå er selskapets eier og daglig leder, Asle Fjelldal, på utkikk etter egnet næringstomt for å kunne bygge nytt hovedkontor.

Lokalet til AVIS bilutleie Hønefoss er lite og anonymt, selskapets størrelse tatt i betraktning. Lite vitner om at det inneholder ett av Norges største privateide bilutleieselskaper. Lisenstaker for AVIS Hønefoss er Fjelldal Bilutleie AS, som igjen er heleid av Asle Fjelldal via holdingselskapet Fjelldal Holding. Med en omsetning på 50 millioner kroner og syv av totalt 16 ansatte stasjonert på Hønefoss, er AVIS Hønefoss blitt en viktig bidragsyter til det lokale næringslivet. 


Solid vekst


Historien startet i 1994 da Tor Fjelldal startet AVIS bilutleie i Hønefoss med tre biler til disposisjon. Etter å ha vært ansatt i selskapet i tre år, kjøpte Asle Fjelldal selskapet av sin far i 2008. Bilflåten hadde da vokst til 100 biler. I november 2019 overtok selskapet ansvaret for å drive AVIS Innlandet. Som et resultat av dette har selskapet gjort store investeringer i de nye utleiestasjonene, ansatt flere medarbeidere og økt antall biler fra 330 til 600. 


Økende behov for plass


I tillegg til selskapets hovedkontor, inneholder anlegget på Hønefoss et verksted hvor, blant annet, samtlige biler klargjøres før tilbakelevering etter endt leasingperiode. Plassmangel har lenge vært et tema, ifølge Fjelldal. -Vi hadde vokst ut av våre nåværende lokaler allerede før vi overtok driften av AVIS Innlandet. For 10 år siden kjøpte vi en eiendom, tiltenkt bygging av nytt anlegg, som dessverre har vært fastlåst grunnet nye reguleringsplaner. I mellomtiden har vi vokst fra denne og startet søket etter ny tomt. Vi må være godt synlige, men det behøver ikke være like sentralt som dagens beliggenhet. 


Da også bilutleiebransjen i mars ble rammet av koronaviruset, måtte Asle Fjelldal takke ja til et kriselån på fem millioner kroner. Krisen viste seg imidlertid å gi en uventet oppgang, og i desember kunne lånet tilbakebetales i sin helhet. 


- Vi har etterhvert klart oss bra gjennom pandemien, noe som jeg tror vi i stor grad kan takke vår høye servicegrad for. Vi har dyktige ansatte som alltid står på for å levere leiebiler til kundene - uansett når på døgnet det måtte være. Dette ser vi at kundene våre setter stor pris på. 


Fjelldal Bilutleie AS er i dag lisenstaker i Avis Budget Group for AVIS bilutleie på Hønefoss, Kongsberg, Hadeland, Hallingdal, Modum, Hokksund, Notodden, Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Elverum og Kongsvinger. 

facebook

Siste nytt