Framsnakk Hønefoss: Søstrene Endrerud

De er unge, de bidrar til å gjøre Hønefoss til en komplett handelsby og de skaper arbeidsplasser - de er fremtiden! Søstrene Annie og Mabel Endrerud representerer noe av det viktigste vi har når det kommer til by- og regionsutvikling. Begge ressurssterke mennesker som ser alle de fordeler som Hønefoss har å by på. Det samme tror de bestemt at flere unge kommer til å gjøre i fremtiden. Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss», ønsker byutviklingsprosjektet Erigo, i regi av Ringerike Næringsforening (RNF), å løfte fram noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by.

Framsnakk Hønefoss: Søstrene Endrerud

Butikkdrift og kjærlighet for hjembyen har de fått inn med morsmelken. Hilde Endrerud har helt åpenbart gjort en solid innsats med å framsnakke både det å leve og drive butikk i Hønefoss. For stort nærmere stammen er det vel ikke mulig å falle, enn det som søstrene Endrerud har gjort. 

De har hele livet foran seg; dèt ønsker de altså å leve i Hønefoss. Tett på familien, venner og alt det fantastiske som de mener at byen og regionen har å by på. Fra de fikk lov, har både Annie (27) og Mabel (20) hatt ekstrajobber i parfymeriet hos sin mor. Det har resultert i en solid kunnskap, så vel som interesse for butikkdrift. Da det ble en åpning som franchisetaker hos Vita, på Kuben, var Annie rask med å gripe sjansen. Mabel, med god hjelp og støtte fra familien, slo på sin side til da det perfekte lokalet på Kuben ble ledig. Der åpnet hun klesbutikken Li-Ma. 

-Vi liker følelsen av å tilhøre et lokalsamfunn, og som butikkdrivere gir det et stort fortrinn. Det betyr mange faste kunder som vi får gleden av å bli kjent med. Vi vet hva de liker og forstår hva de ønsker, noe som åpner opp for å kunne yte god service. Men vi oppdager stadig oftere at nye ansikter dukker opp, spesielt i ferietid og ved oppstart av nytt studieår. Det er bra for byen og for lokal varehandel, mener Mabel. 

"Hmmm - hva vi eventuelt mangler her i byen. Ingenting egentlig... Det håper vi at flere unge vil oppdage fremover", forteller Annie, mens Mabel nikker samtykkende. 

Stedstilhørigheten er sterk. Annie bodde delvis i Oslo da hun studerte, men hun var rask med å vende nesen hjemover da det ble helg. Mabel spilte flere år ishockey på Vålerenga. Klubben trives hun godt i - men flytting til Oslo var aldri noe tema. Nå er hun glad for å være tilbake i Panthers. Ikke overraskende har begge søstrene funnet kjærligheten i hjembyen. Sammen har de alle fast bestemt på å satse i Hønefoss!