Framsnakk Hønefoss: Kirsten Orebråten

Møt Kirsten Orebråten, ordfører i Ringerike kommune. Kirsten Orebråten bærer hjertet for byen sin på utsiden; det merkes, synes og høres. «Nyttårs-framsnakken» tildeles derfor ordføreren. Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss», ønsker byutviklingsprosjektet Erigo, i regi av Ringerike Næringsforening (RNF), å løfte fram noen av de lokale som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by.

Framsnakk Hønefoss: Kirsten Orebråten

På Søndre torg står det nå en lysegrønn benk - Norges (antatt) første "Framsnakk-benk". Den har et påmontert messingskilt hvor følgende står å lese: "Framsnakk-Benken: Har du noe hyggelig å si - så værsågod og sitt!". Hensikten med benken er å rette fokus mot fellesskap, samarbeid, stolthet og viktigheten av å snakke mer om det som er bra. 

Så hva var vel mer naturlig enn å invitere Ringerikes ordfører, Kirsten Orebråten, til å bli den aller første til å prøvesitte, eller skal vi si "prøvesnakke" benken. Der satt hun ikke lenge før hun fikk selskap av en annen kjent framsnakker av Hønefoss, Frithjof Jørgensen. De så seg rundt, likte det de så - og snakket høyt om det. Kirsten trivdes på benken! Hun er genuint opptatt av hva folk mener - både ris og ros. Fanger hun opp noen konstruktive forslag og tilbakemeldinger - ja, så kan det godt hende at hun slår på tråden til vedkommende. Alle fortjener å bli hørt! 

-Jeg er ei byjente, oppvokst på Veienmoen. Derfor har jeg bestandig brukt byen mye - den er mitt nabolag. Kanskje er det nettopp derfor jeg er litt ekstra stolt av, og har et stort hjerte for å bruke vesentlig tid og ressurser på byutvikling. 

En vellykket byutvikling tar hensyn til byens historie, det er det som er bakgrunnen for vår identitet og stolthet. I budsjetter for årene fremover er det satt av flere titalls millioner til nettopp byutvikling. Dette er poster i budsjettet som Kirsten er spesielt glad for. - Nå må vi skape aktiviteter og samlingspunkter som gjør byen mer attraktiv å bruke på nye måter. 

"-Nå er tiden inne for å investere i Hønefoss by og gjøre den til en stolt regionshovedstad - det vil alle områdene rundt også nyte godt av..."

Ordførerens nyttårshilsen og -ønske er: -Ta deg tid til å bli virkelig kjent med Hønefoss by, vær stolt og bruk den. Når vi nå går inn i et nytt år, så skal vi gå gjennom alle de gode idèer vi har samlet på blokka - velge de rette og få realisert disse. Godt nytt år!