Framsnakk Hønefoss: Johan Jørgensen

Møt Johan Jørgensen - fra gullsmed til eier av byens urbane industribar.

Framsnakk Hønefoss: Johan Jørgensen

Nedlagt, men ikke glemt; Johan Jørgensen hyllet den nedlagte gullsmedbutikken og byens rike industrihistorie med å åpne bar. Værket Industribar har med sitt industrielle design, flotte uteservering og shuffleboards gitt Hønefoss et urbant løft. 

Sammen med sønnen Fridthjof, gikk Johan inn i en grundig tankeprosess da Gullsmed Jørgensen måtte stenge dørene etter nesten 150 års drift. Spørsmålet de stilte seg var; hva er det Hønefoss trenger som ikke kan kjøpes på nett? - Svaret vi endte opp med var en "nabolagsbar" hvor gode venner og kolleger kan dele en hyggelig stund, forteller Johan. - Vi ønsket å kunne tilby gjestene våre mer enn bare å bli servert over bardisken.

Utstyrt med kamera, blokk og blyant, ble det mange "studieturer" på far og sønn. Drivkraften var jakten på det riktige konseptet. Så, i desember 2018, kunne endelig dørene åpnes til byens nyeste tilskudd på utelivsfronten. Valg av navn og industrielt design var ikke tilfeldig, men en hyllest til byens industrihistorie og lokalets originale teglstensvegger med stein fra gamle Hønefoss teglverk. Uteserveringen tilknyttet baren kler den jugendinspirerte bygården og bidrar til å skape "piazza" stemning på torget.

Konseptet traff bra! Få endringer er gjort siden Værket Industribar åpnet dørene. Det er blitt stedet hvor du kan få noe godt i glasset og litt enkel matservering mens du spiller shuffelboard, dart eller brettspill. Med direktesendt fotball på storskjerm, er dette også stedet for fotballentusiaster. Værket Industribar er blitt et sosialt møtested!

Gullsmed vil han alltid være - det ligger i hendene og i genene. - Hvem vet; kanskje jeg om noen år lager meg et lite verksted og tar opp igjen gullsmedfaget. Men det blir lenge til - nå er jeg veldig fornøyd der jeg er, avslutter Johan, som mer enn gjerne står bak bardisken selv.