Framsnakk Hønefoss: Ganske Fint

Møt Kari Jørgensen, eier av Ganske Fint Brukthandel og selve bygården som butikken ligger i på Nordsida. Bygningen som en gang huset Hønefoss`første varemagasin! Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss» ønsker byutviklingsprosjektet Erigo i regi av Ringerike Næringsforening å løfte frem noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by.

Framsnakk Hønefoss: Ganske Fint

Ganske Fint ble flott på Nordre Torg 6! Ikke bare lyser nykommeren opp den gamle markedsplassen ved Bybrua - den viser også at gjenbruk, retro og den trendy "second-hand" bølgen for alvor har nådd Hønefoss. 

Ett år er gått siden Kari Jørgensen og Hanne Enger Jenssen kjøpte det hvitmalte bygget på Nordsida og flyttet butikken fra Jevnaker til Hønefoss. Historien om Ganske Fint startet imidlertid allerede for 20 år siden, da Karis kremmerånd ble trigget av en kjapp 90 kroners fortjeneste på et keramikkbilde. Etter 17 år med netthandel, åpnet de sin første butikk - den gang på Jevnaker. Nå har de endelig "landa" - i Hønefoss. 

Et besøk hos Ganske Fint er som en nostalgisk tidsreise blant gamle møbler og nips som får nytt liv. Variasjonen er stor, med hovedvekt på 1960- og 1970-tallet. Selv oppsummerer Kari butikken sin slik: - Jeg er veldig bevisst på hva jeg selv liker, samtidig som jeg til enhver tid vet hva folk vil ha og hva trendene er. Vi har både tilfeldige og faste kunder i alle aldre, mange fra Oslo, Asker og Bærum. Spesielt gledelig er det at dagens unge med fokus på miljø, bærekraft og klima ser på bruktshopping som en viktig del av miljøbølgen, forteller Kari som selv jakter landet rundt etter brukte skatter til butikken. 

Det er mange gode historier som blir delt innenfor dørene hos Ganske Fint. Minner vekkes her raskt til live fra barndomshjem og lune bestemorstuer. ikke sjelden opplever Kari at kunder får øye på gjenstander som de for lengst har kvittet seg med - og nå angrer bittert på at de gjorde. Andre er heldige og får kjøpt igjen ting som de har vært uheldige å knuse. 

-Vi stortrives i butikken her, men skulle gjerne sett at potensialet på Nordre Torg ble utnyttet bedre, mener Kari. - Vi er noen ganske få, unike nisjebutikker rundt torget i dag. Drømmen er et "vintage-torg" med flere små, individuelle butikker og gjerne et hyggelig konditori. En handletur hit kan kombineres med en rusletur elvelangs og vandring gjennom Nordre park - det kunne blitt en slags Hønefoss svar på Grünerløkka...