Framsnakk Hønefoss: Ellen Aasheim

Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss», ønsker byutviklingsprosjektet Erigo, i regi av Ringerike Næringsforening (RNF), å løfte fram noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by.

Framsnakk Hønefoss: Ellen Aasheim

Ellen Aasheim, daglig leder i Kulturstiftelsen Fengselet og en av byens fremste kulturformidlere, føler seg heldig! Heldig som får lov til ikke bare å sørge for å ta vare på det fredete kvartalet midt i byen, men også til å få gleden av å fylle dette med et vidt spekter av kultur. 

Hun inspireres og motiveres i møte med positive og engasjerte mennesker. De finnes det mange av lokalt, ifølge Ellen, som selv passer perfekt inn i nettopp den beskrivelsen. - Jeg jobber mye alene. Det betyr at jeg er avhengig av å treffe mennesker utenfor kontoret som jeg kan sparre med. Derfor er det blitt både naturlig og nødvendig for meg å delta på andre ting som skjer i byen. Et godt eksempel på dette er "Julemarked i Hønefoss" som Ellen, uten å innrømme det selv, i stor grad kan tillegges æren for. Det hele startet nemlig med salg av kunsthåndverk og billedkunst noen dager i desember, noe som etterhvert ble omgjort til "Julemarked i Fengselet". 

-Hønefoss fortjente sitt eget julemarked, og jeg kunne tilby den perfekte rammen for god, gammeldags julestemning. At julemarkedet nå har spredd seg utover resten av sentrum, er et resultat av et kreativt samarbeid og enorm dugnadsinnsats fra engasjerte representanter fra det lokale handels- og næringslivet, understreker Ellen. 

-Vi har nok sett oss litt blinde på alle de muligheter som Hønefoss har å by på. Med stadig økende tilstrømming av turister, så må vi begynne å se mer på byen med "turistbriller" på... 

Som kulturaktør er også Kulturstiftelsen Fengselet rammet av pandemien. Hun felte noen tårer, Ellen, da hun i november kunne høre tonene fra de koronatilpassede minikonsertene til Showskolens Vokalkompani strømme ut fra de gamle rettssalen. Det ble en følelsesladet påminnelse om hvordan livet innenfor de gamle fengselsmurene egentlig skulle være. I sitt 14. år i lederstolen til Kulturstiftelsen Fengselet, opplever Ellen for første gang at programoversikten står tom. MEN - tro for all del ikke at dèt betyr at det ikke legges planer... 

- Nå gleder jeg meg helt sykt til første konsert i Rettssalen; og det gjør artistene også. Flere av de står i kø og bare verker etter å kunne møte publikum igjen, kan Ellen bekrefte. -Men inntil videre må jeg nøye meg med å administrere vedlikeholdsarbeid, avtale kunstutstillinger samt booke sommerens utekonserter i Fengselshagen.