Framsnakk Hønefoss: Aud Espelund

Møt Aud Espelund - eier av kles- og interiørbutikken Den Gylne Fe og salongen Capelli Hårstudio i Hønefoss by. Hun berømmer åpenheten og samarbeidsviljen blant byens butikker, også på tvers av bransjer.

Framsnakk Hønefoss: Aud Espelund
Fra venstre: Tone Hæhre Fossum, Aud Espelund og Anne Katrine Engeseth.

Som butikkeier har Aud Espelund et lidenskapelig forhold til førjulstid, nattåpent og butikkens egne kundekvelder. -Dette gjør meg glad og gir meg mye energi. Det er utrolig morsomt å kunne få være med og skape noe i byen vår, forteller eieren av kles- og interiørbutikken Den Gylne Fe. 

Kreative butikkdrivere og flott dekorerte butikkvinduer bidrar til å løfte det estetiske bybildet og gjøre byvandring i Hønefoss til en hyggelig opplevelse. Ut mot den travle Storgaten, lyser de store utstillingsvinduene til Den Gylne Fe opp - rikt dekorerte med både mote og interiør. 

Prosessen med å starte Den Gylne Fe beskriver Aud omtrent slik; det ene tok det andre - og vipps så satt vi med leiekontrakt og innkjøpte varer. Ti år senere har hun ikke angret èn dag. Mye er skjedd på disse årene, men den største endringen var nok flyttingen til nye lokaler for seks år siden. 

Det er allikevel en helt annen endring som Aud ønsker å fremheve - nemlig samarbeid. - Da jeg startet Den Gylne Fe, følte jeg at vi alle satt og vernet om vår egen lille tue. I dag må jeg berømme åpenheten og samarbeidsviljen som jeg opplever blant byens butikker, også på tvers av bransjer. Nå samarbeider vi om arrangementer, annonsering og ikke minst, vi våger å sende kunder til hverandre. Det er til det beste for byen - og for oss, understreker hun. 

Aud omtaler seg selv som eier og ulønnet ekstrahjelp i butikken - det er "jentene" bak disken som hun ønsker å løfte frem og rose. - Dette hadde ikke vært mulig uten Tone som butikksjef, med Anne Kathrine, Tove, Bente og Tanita med på laget, skryter hun. Selv har hun mer enn nok å fylle dagene med som fulltids frisør med egen salong. Hun legger allikevel ikke skjul på at hun tar turen over så fort muligheten byr seg. I disse dager teller Aud utolmodig ned til at de kan julepynte butikken, og til det som hun kaller byens vakreste utsikt - belysningen i de vakre trærne foran Fengselet.