Framsnakk Hønefoss: Anders Bjerke

Møt Anders Bjerke - stolt eier av noen av Hønefoss` ærverdige bygårder. Hønefoss by er bra nok, mener han - den må bare forvaltes og foredles med respekt. Det viktigste fremover nå vil være å jobbe positivt med å bevare Hønefoss som en trivelig småby med pene og levende gater.

Framsnakk Hønefoss: Anders Bjerke

Anders Bjerke er stolt eier av noen av Hønefoss`ærverdige bygårder - og han tar godt vare på de! Det samme gjør han med sine leietakere. 

God forvaltning og drift av bygårder har stor betydning for byutvikling. Dette er et ansvar som gårdeier Anders Bjerke tar på alvor. Hønefoss by er bra nok, mener han - den må bare forvaltes og foredles med respekt. Det viktigste fremover nå vil være å jobbe positivt med å bevare Hønefoss som en trivelig småby med pene og levende gater. Dèt er hans fanesak!

Med nyinnkjøpt bondegård på Røyse, flyttet den vaskeekte Hønefoss-gutten "hjem" i 2004, etter flere år i henholdsvis Oslo og USA. Gunstige priser på bygårder i Hønefoss hadde fått den allerede veletablerte og lokalpatriotiske eiendomsutvikleren til å vende blikket mot hjembyen. I 2006 ble han eier av sin første bygård i Hønefoss, Fossveien 3, den tidligere Postgården. Kort tid senere fulgte Stabellsgate 10 og Fossveien 1-3. 

Eiendomsporteføljen avslører en eier med en helt spesiell interesse for detaljer. Urørte fasader og originale stein- og bygningsmaterialer som taler byens identitet og historie tas nøysomt vare på. Den jugendinspirerte Stabellsgate 10 ble i sin tid omtalt som et av de mest staselige bygg på Østlandet. Like staselig fremstår bygget i dag - respektfullt totalrenovert i samarbeid med antikvariske myndigheter og arkitekter. Gården er senere seksjonert og flotte byleiligheter har fått nye eiere. 

Jeg håper på en selvdrivende smitteeffekt; at flere "maler gjerdet sitt" fordi naboen gjør det.

Anders Bjerke omtales som en engasjert gårdeier med et godt forhold til sine leietakere. "Annerledesåret 2020" har bydd på utfordringer som han gjerne skulle vært foruten. Koronakrisen har truffet mange hardt. Til tross for tett dialog og vilje til smidige løsninger, så har han måttet se dyktige og hardtarbeidende leietakere kaste inn håndkleet i denne perioden. Nå håper han at en samlet by vil kunne bidra for å unngå at dette rammer flere.