Framsnakk Hønefoss: Anne Trine Høibakk, senterleder KUBEN

Møt Anne Trine Høibakk, senterleder på KUBEN. "Slik jeg ser det, er samarbeidet og delingskulturen mellom senter- og sentrumsbutikkene i Hønefoss nå sterkere enn noen gang". Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss» ønsker byutviklingsprosjektet Erigo i regi av Ringerike Næringsforening å løfte frem noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by.

Framsnakk Hønefoss: Anne Trine Høibakk, senterleder KUBEN

Sammen om sentrum! Senterleder Anne Trine Høibakk styrer KUBEN med stø hånd; samtidig jobber hun aktivt for en helhetlig sentrumshandel. Det har hun gjort fra første dag i jobben. Nå opplever hun "misunnelse" fra kollegaer i andre byer...

Julehandelen står for dør, og KUBEN er staselig pyntet med nyinnkjøpt julepynt. Vi møter Anne Trine på en av hennes mange daglige runder på senteret. Det meste av kontorarbeidet har hun gjort unna lenge før det begynte å skramle i rulleportene hos senterets 60 butikker. Det er ute blant butikker og kunder hun trives best - det blir lagt merke til og satt pris på. 

Men, engasjementet til Jevnaker-jenta strekker seg også utenfor senteret. Ikke sjelden er hun å se i godt driv over Søndre torg på vei til styremøte i Ringerike Næringsforening - eller til møte i handelsgruppen - eller i byutviklingsprosjektet. - Selv om vi er i en kjede, er eierne våre vedlig opptatt av at senteret skal drives lokalt og bidra i lokalsamfunnet. Noe av det første vi tok tak i da jeg overtok som senterleder i 2008, var å styrke samarbeidet med sentrumsbtikkene, forteller Anne Trine. 

"Vi står samlet som sentrumsbutikker og er blitt gode på å dele, framsnakke og heie på hverandre..."

Slik jeg ser det, er samarbeidet og delingskulturen mellom senter- og sentrumsbutikkene i Hønefoss nå sterkere enn noen gang. Så har vi da heller aldri hatt større behov for det enn nettopp nå. Vi opplever at alle jobber mot samme mål - målet om å skape en spennende, pulserende og levedyktig handelsby, forteller Anne Trine. - For å oppnå dette, må vi stå side om side og dra lasset sammen, noe jeg etterhvert føler at vi har blitt gode på. Dette er noe mine kollegaer i andre byer for lengst har lagt merke til - og er misunnelige på. Dèt, pluss at vi har et hyggelig torg midt i byen.