Framsnakk Hønefoss

De er mange , de er driftige, de er kreative, de er lagspillere, de er løsningsorienterte og ikke minst - de er optimistiske! Vi snakker om alle de lokale næringsdrivende som bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by.

Nå ønsker Ringerike Næringsforening (RNF) å løfte frem noen av disse gjennom «Framsnakk Hønefoss». Kampanjen er en del av byutviklingsprosjektet Erigo, som et ledd i arbeidet med å gjøre byen vår mer attraktiv. En viktig del av byutvikling handler om nettopp dette - å snakke Hønefoss «opp» og gi byen den status den fortjener. 

Vi trenger mer snakk om det som er bra!

Korona-krisen har truffet mange hardt. Sjelden har vi vel opplevd større behov for positivitet enn nettopp nå! Mye vil bli annerledes i tiden fremover - men de gode fortellingene og idéene vil bestå. Noen har våget å satse større, gjort en ekstra innsats for andre eller gjennomgått store endringer og utviklet nye konsepter. 

15 uker – 15 historier som inspirerer og motiverer

Følg «Framsnakk Hønefoss» i Ringerikes Blad hver fredag i 15 uker og møt personer, butikker og bedrifter i Hønefoss by som alle, på hver sin måte, bidrar til å bygge stolthet og godt omdømme. Et positivt byliv skapes gjennom summen av små og store tiltak – enkelpersoner og fellesskap, samhandling og samspill. Nå ønsker vi å invitere byens innbyggere til å delta aktivt i «Framsnakk Hønefoss». Vi ønsker ditt bidrag!

Hvem mener du bør framsnakkes - og hvorfor? 

Send tips til RNF / Erigo

 

 

«Framsnakk Hønefoss»-stafettpinnen sendes videre - vi trenger mer snakk om det som er bra

Vi trenger mer snakk om det som er bra! Nå sender vi «Framsnakk Hønefoss»-stafettpinnen videre

Byutviklingsprosjektet Erigo, i regi av Ringerike Næringsforening, takker herved av "Framsnakk Hønefoss"-kampanjen for denne gang. 15 uker - 15 unike historier. Historier om noen av de som, på hver sine måter, bidrar positivt til byen og samfunnet rundt oss. Men - kampanjen er på ingen måte avsluttet - den er bare såvidt begynt! Nå sender vi stafettpinnen videre, med en stor oppfordring; Vi trenger mer snakk om det som er bra! En stor takk rettes til alle dere som har stilt opp til intervjuer, og til dere som har bidratt til å dele og spre disse historiene. En ekstra stor takk går til dere som ser alt det som er bra, og som våger å snakke høyt om det. Vi ses på "Framsnakk-benken" på Søndre torg!

Framsnakk Hønefoss: Søstrene Endrerud

Framsnakk Hønefoss: Søstrene Endrerud

De er unge, de bidrar til å gjøre Hønefoss til en komplett handelsby og de skaper arbeidsplasser - de er fremtiden! Søstrene Annie og Mabel Endrerud representerer noe av det viktigste vi har når det kommer til by- og regionsutvikling. Begge ressurssterke mennesker som ser alle de fordeler som Hønefoss har å by på. Det samme tror de bestemt at flere unge kommer til å gjøre i fremtiden. Les mer om søstrene Endrerud her!

Framsnakk Hønefoss: Ellen Aasheim

Framsnakk Hønefoss: Ellen Aasheim

- Vi har nok sett oss litt blinde på alle de muligheter som Hønefoss har å by på. Med stadig økende tilstrømming av turister, så må vi begynne å se mer på byen med «turistbriller» på ... Les mer her!

Framsnakk Hønefoss: Børre Kongsmo

Framsnakk Hønefoss: Børre Kongsmo

"-Jeg skulle gjerne vært litt yngre med tanke på den utviklingen som vi står ovenfor i Hønefoss. Tenk hvilken drøm det vil være å drive forretning i byen om 20 år..." sier Børre Kongsmo. Les mer om Børre her!

Framsnakk Hønefoss: Kirsten Orebråten

Framsnakk Hønefoss: Kirsten Orebråten

Møt Kirsten Orebråten, ordfører i Ringerike kommune. Kirsten Orebråten bærer hjertet for byen sin på utsiden; det merkes, synes og høres. «Nyttårs-framsnakken» tildeles derfor ordføreren. Les mer om Kirsten her!

Framsnakk Hønefoss: Nour

Framsnakk Hønefoss: Nour

Møt søstrene bak nykommeren NOUR. Det lå ikke i kortene at de driftige søstrene skulle åpne butikk sammen, selv om de begge har bakgrunn fra klesbransjen. Pandemien til tross, så åpnet Nour dørene, med stor suksess, i april. Les mer om Hanar og Hana, samt deres suksessoppskrift her!

Framsnakk Hønefoss: Femina

Framsnakk Hønefoss: Femina

Hege Ødegaard Killingstad har for lengst fått erfare at frisøryrket er langt mer enn vask, klipp og føn. Femina har siden oppstarten vært en solid, lokal utdanningsinstitusjon innen frisørfaget. For to år siden overtok hun stafettpinnen etter sin far, og Femina-familien fortsetter å vokse... Les mer om Femina her!

Framsnakk Hønefoss: Husfliden

Framsnakk Hønefoss: Husfliden

Møt Husfliden! Husfliden er selve symbolet på tilhørighet og lokal stolthet. "Vi har så utrolig mye å være stolte over i Hønefoss. Bunadene våre er et godt eksempel på dette..." Les mer om Husfliden her!

Framsnakk Hønefoss: Kiwanis

Framsnakk Hønefoss: Kiwanis

Møt "Kiwanis gutta"! Med frivillighet og bunnsolid dugnadsånd, snur de mørketid til lysfest! Nok en gang skinner tusen julelys stemningsfylt over julebyen Hønefoss og bryter vintermørket. Les mer her!

Framsnakk Hønefoss: Anne Trine Høibakk, senterleder KUBEN

Framsnakk Hønefoss: Anne Trine Høibakk, senterleder KUBEN

Møt Anne Trine Høibakk, senterleder på KUBEN. "Slik jeg ser det, er samarbeidet og delingskulturen mellom senter- og sentrumsbutikkene i Hønefoss nå sterkere enn noen gang". Les mer om Anne Trine her!

Framsnakk Hønefoss: Ganske Fint

Framsnakk Hønefoss: Ganske Fint

Møt Kari Jørgensen, eier av Ganske Fint Brukthandel og selve bygården som butikken ligger i på Nordsida. Bygningen som en gang huset Hønefoss`første varemagasin! Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss» ønsker byutviklingsprosjektet Erigo i regi av Ringerike Næringsforening å løfte frem noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by. Les mer om Ganske Fint Brukthandel her!

Framsnakk Hønefoss: Johan Jørgensen

Framsnakk Hønefoss: Johan Jørgensen

Møt Johan Jørgensen - fra gullsmed til eier av byens urbane industribar. Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss» ønsker byutviklingsprosjektet Erigo i regi av Ringerike Næringsforening å løfte frem noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by. Les mer om Aud og Den Gylne Fe her!

Framsnakk Hønefoss: Aud Espelund

Framsnakk Hønefoss: Aud Espelund

Møt Aud Espelund - eier av kles- og interiørbutikken Den Gylne Fe og salongen Capelli Hårstudio i Hønefoss by. Hun berømmer åpenheten og samarbeidsviljen blant byens butikker, også på tvers av bransjer. Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss» ønsker byutviklingsprosjektet Erigo i regi av Ringerike Næringsforening å løfte frem noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by. Les mer om Aud og Den Gylne Fe her!

Framsnakk Hønefoss: Anders Bjerke

Framsnakk Hønefoss: Anders Bjerke

Gjennom kampanjen «Framsnakk Hønefoss» ønsker byutviklingsprosjektet Erigo i regi av Ringerike Næringsforening å løfte frem noen av de lokale næringsdrivende som på hver sin måte bidrar til å bygge en positiv identitet og kultur i Hønefoss by.