Ringerike har mistet en personlighet

04.06.2020

31. mai 2020 vil stå som en trist minnedag for RNF og undertegnede personlig. Den sanne RNF-vennen og personlige venn, Kjell Børre Hansen gikk bort. Ringerike som samfunn og mange enkeltpersoner har mistet en personlighet og en som har betydd mye for mange.


Kjell var en av de minst selvopptatte og ujålete personene jeg har møtt. Han var opptatt av det som var større og betød mer enn han selv. Han var også den mest utpregede politiske håndverker jeg har møtt. Selv om Kjell aldri sviktet sitt Ap-hjerte, kjente jeg han som en pragmatiker som var mer opptatt av løsning enn av ideologi. Selv etter at han gikk av som ordfører, vil jeg hevde at han var minst like godt orientert og forberedt på den kommunalpolitiske dagsorden som de som sitter i formannskap- og kommunestyresalen. Han var også en høyt beskattet mentor for kommunepolitikere fra så vel eget som andre partier. Ja endog kommunens administrasjon kunne han fortelle, tok tid om annen kontakt for å ta opp hva de opplevde som utfordringer.


Selv lærte jeg Kjell godt å kjenne etter hvert, og jeg vet jeg blir trodd når jeg sier at han ikke hadde mange fiender og uvenner, om noen. Han var en person det var lett å like, eller slik mange omtaler han - en likandes kar. Jeg kommer til å savne de gode samtalene med Kjell. Samtaler som kunne spenne fra det rent politiske, via det nærings- og bedriftsøkonomiske, til det mer filosofiske. Våre tanker går til hans familie. Vi lyser fred over Kjell Børre Hansens minne. 


Jan Erik Gjerdbakken, daglig leder Ringerike Næringsforening

facebook

Siste nytt