Ringerike Gründerpris 2020

02.12.2020
Gründerprisen 2020 Ringerike tildeles en person eller bedrift i Ringeriksregionen. Prisen skal være med på å stimulere til ny lokal næringsvirksomhet. Prisen er på 100.000kr og deles ut av Sparebankstiftelsen Ringerike, Sparebank1 Ringerike Hadeland, Ringerike EtablererSenter og fjorårets prisvinner Erlend Søraker i Fuel of Norway. Prisen skulle blitt utdelt under Ringerikskonferansen, men ble i stedet delt ut under et mindre arrangement på Klækken Hotell, grunnet Covid-19. Vi gratulerer ASK Gård Foredling AS ved Anne Marte Ruud Evang og Kristoffer Evang som årets Gründer Ringerike 2020. Les mer om årets prisvinner her!

Begrunnelse for tildelingen:


ASK Gård Foredling ble startet i 2013 av Anne Marte og Kristoffer Evang. Deres savn etter økologisk mat i butikken, samt en lidenskapelig interesse for mat var starten på ASK gård. Produksjon av håndlaget økologiske spekemat, salami og pølser ble startet i et 22kvm stabbur med råvarer fra egne ressurser. Allerede året etter ble det oppført et nybygd pølsemakeri på 160 kvm på gården, der det i dag jobber fem personer. Deres store utfordring er å produsere nok varer for å møte etterspørselen. ASK står nå overfor en ny og spennende fase med etablering av et større produksjonsannlegg på vel 900 kvm og vel 20 mill kroner i investering som vil gi økt kapasitet. 


Anne Marte og Kristoffer Evang har vist gründeregenskaper gjennom å bygge opp sin virksomhet i et svært konkurranseintensivt marked. Med økologiske kvalitetsprodukter har de vunnet flere priser, nasjonalt og internasjonalt, som annerkjennelse for deres arbeid. I inneværende år er de for femte år på rad nominert til finalen i Det norske måltid. ASK Gård Foredling AS viser en sunn vekst med et godt overblikk over økonomien! 


Statutter for Ringerike Gründerpris.

facebook

Siste nytt