Helge R. Olsen & Sønn girer opp lokal satsing

08.03.2021
Etter 18 års drift på Hensmoen flyttet Helge R. Olsen & Sønn sitt hovedkontor fra Oslo til Hensmoen i 2020. Transport- og spedisjonsfirmaet kunne dermed registrere seg som ekte Ringeriksbedrift. Med 40 ansatte og en omsetning på over 100 millioner kroner, utgjorde flyttingen et betydelig bidrag til kommunen og det lokale næringslivet.

Det hele startet i 2002, da konkursboet etter Ringerike transportkontor ble kjøpt opp av Oslo firmaet Helge R. Olsen & Sønn (HRO). Ringeriks-satsingen til selskapet, som fremdeles er heleid av familien Olsen, skulle vise seg så vellykket at de i 2020 besluttet å flytte hovedkontoret fra Alnabru til Hensmoen. HRO er en allsidig transportør som utfører de fleste typer transporter. Stor tro på vekst og utvikling i regionen, sentral beliggenhet og et godt utgangspunkt for logistikkløsninger ble utslagsgivende for dette valget. I tillegg har selskapet et eget toll- og spedisjonskontor ved Svinesund. 


"Flyttingen av hovedkontoret til Ringerike var viktig for selskapets videre vekst, men den er også en tydelig indikasjon på at vi mener alvor med vår lokale satsing", markedsansvarlig Trond Pålerud. 


Ved første øyekast er det lite som avslører omfanget av anlegget til Helge R. Olsen & Sønn på Hensmoen. Foruten kontorbygg inneholder området, som er på hele 64 mål, 15.000 kvadratmeter lager, egne jernbanespor samt to haller for lagring av togsett. Det som ikke synes, er de 11 tanksettene som frakter kjemikalier rundt i Norge, Sverige og Danmark - i tillegg til alle de innleide bilene som ruller rundt på veiene med den lett gjenkjennende røde og gule vingelogoen kalt "Fugger`n", etter selskapets grunnlegger i 1936. 


Ett viktig kjerneområde for selskapet er lagerkapasiteten på 15.000 kvadratmeter, med oppbevarings- og lagerløsningene fordelt på kaldt og varmt lager, betjent eller ubetjent samt kort- eller langtidslagring. Her tilbys alt fra selvdrevet lagring, til komplette løsninger for bedrifter som ønsker å sette ut hele, eller deler av, sin logistikk-kjede med håndtering av inntransport, lagerhold samt ordre- og videreekspedering. Et "sidespor"


Nye kunder lar seg imponere når de besøker transport- og spedisjonsanlegget på Hensmoen - ikke minst når de oppdager den 850 meter lange private jernbanelinjen med to haller for lagring og rehabilitering av togsett. Jernbanelinjen er et resultat av en langsiktig avtale med Jernbanedirektoratet. Denne ble, ifølge markedsansvarlig Trond Pålerud, til takket være et nært samarbeide mellom bedriftene på Hensmoen. Svillene ble levert av Spenncon Rail, mens TI Industrier sørget for å bygge nye innfestinger. Jernbanesporet ble først bygget på begynnelsen av 2000-tallet, men etter en kontrollrunde, måtte det investeres i nye spor for å hale i land avtalen. I dag er sidesporet i jevnlig bruk, og jernbanehallene er fylt opp med museumstog tilhørende Norsk Jernbanemuseum på Hamar. 


Lokal satsing


Stabil kundemasse, service, langsiktighet, bredde og kreativitet har gitt selskapet en solid plattform. Mye av virksomheten er knyttet opp til langsiktige avtaler innen det offentlige. Nå rigges det imidlertid for å møte en ny tendens i markedet som de mener bestemt er kommet for å bli. Tiden har bragt på banen en stigende trend med netthandel, som igjen har gitt et økende behov for hjemlevering. Nå ønsker de å legge til rette for dette lokalt, ved å tilby gode totalløsninger for hjemlevering uten begrensning på størrelse eller type varer. - Vi er allerede tilpasset denne tjenesten ved selv å kontrollere hele verdikjeden med biler, sjåfører, lagermuligheter, kundesupport og teknisk hjelp. Transporten vil utelukkende bli utført av lokale bileiere og sjåfører, forteller Pålerud. 


Relasjonsbygging og samarbeid


Lokalt samarbeid er et viktig mantra for Helge R. Olsen & Sønn. De strekker seg lang for selv å benytte seg av lokal kompetanse og lokale tjenester, deriblant infrastruktur, datatjenester, HMS-tjenester og verkstedreparasjoner. -Flyttingen av hovedkontoret til Ringerike var viktig for selskapets videre vekst, men den er også en tydelig indikasjon på at vi mener alvor med vår lokale satsing, sier Pålerud. -Som Ringeriksbedrift vil vårt hovedfokus fremover være nærområdet; vi ønsker å bidra til å bygge verdifulle relasjoner og samarbeid, utveksle erfaringer, kunnskap og kompetanse og, ikke minst, skape nye forretningsmuligheter. Vi ser også frem til å bidra med innspill og kompetanse innen våre fagområder, deriblant infrastruktur, avslutter han. 

facebook

Siste nytt