En liten påskehilsen

08.04.2020

Vi er opptatt av hvordan det går med medlemmene våre, sparre med de som trenger det, eller bistå på andre måter. RNF har i samarbeid med Pan Innovasjon, kommunene og NAV i Ringerike, Hole og Jevnaker etablert en Krisestab for næringslivet i Ringeriksregionen, mer om dette HER. 


Vi rakk å besøke 10 av våre medlemsbedrifter på nyåret før koronakrisen, disse besøkene er både lærerike og nyttige for oss, det er medlemmene våre som på sett og vis setter dagsorden for vårt arbeid. Uten unntak nevnte disse medlemsbedriftene viktigheten ved at RNF "holdt trykket oppe" for ny vei og bane, det er derfor meget gledelig at kommunal- og moderniseringsdepartementet den 27. mars vedtok den statlige reguleringsplanen for ny E16 og Ringeriksbanen. Vei og baneprosjektet vil ha enorm betydning for det lokale næringslivet i regionen, og sikre lokal sysselsetting, reiseliv og ikke minst vekst. De planlagte medlemsbesøkene utover våren vil naturlig nok utsettes og gjenopptas så snart situasjonen tillater det. 


Kull 4 i trainee programmet vårt "Trainee Ringerike" fullførte sitt 18 mnd lange traineeperiode ved utgangen av mars. Det ble desverre ikke den høytidelige markeringen med 3 retters middag og utdeling av diplom og attester som vi hadde håpet på, men en liten markering og utdeling av diplom og attest ble det. Samtlige traineer fra kull 4 har signert kontrakt og blir værende i regionen, det er vi veldig glade for. Rekruttering av bedrifter som ønsker trainee med oppstart høsten 2020 starter etter påske. Er du interessert eller ønsker å vite mer om hva trainee programmet går ut på, ta kontakt med oss! 


En del bedrifter ble ekstra hardt rammet av koronakrisen ved at de fikk statlig pålegg om å stenge/avlyse arrangementer over natten. Kulturbransjen var en av disse. Hønefoss er for mange kjent som kulturbyen, med eget Kultursenter og Gledeshus for å nevne noen. Etter inspirasjon og tips fra vårt nettverk i Drammen, tok vi i RNF initiativet til "Hønefoss live" - strømming av lokale artister, live fra scenen, direkte på nett, gratis for seerne! Vi fikk med oss lokale krefter; Hønefoss lyd, Gledeshuset, Ringerikes Blad, Ringerike kommune, Sparebankstiftelsen Ringerike, Hønefoss sparebank, Hønefoss videregående og Ringerike renhold. Mye av jobben gjøres med dugnadsinnsats fra mange ildsjeler, vi har søkt om finansiell støtte og har midler til 8 livesendinger. Vi sender via Ringerikes Blad hver tirsdag og torsdag kl. 20:30 - følg med, her er det kultur og underholdning for alle!


Varehandelen og serveringsbransjen er også bransjer som er ekstra sårbare i denne situasjonen. Folk blir oppfordret til å holde seg hjemme, og generelt ikke omgås mye mennesker. Noen er i karantene, og noen har en hjemme som ikke kan bli syk. Med uvissheten som råder er det også mange som er forsiktige med å bruke penger. Arrangementer og planlagte reiser er avlyst og man har kanskje ikke behov for et nytt anntrekk, sko eller smykker. Dette er både fornuftig og forståelig. Men, hvis du skal handle, så ber vi deg om å bruke de lokale forretningene - enten om du handler i butikk eller på nett. Støtt opp om ditt lokale næringsliv, og bidra til å sikre lokale arbeidsplasser. Vi lanserer straks nettsiden Hønefoss.no med en oversikt over hvilke forretninger du kan handle i hjemmefra som også tilbyr hjemlevering. 


Det er viktigere enn noen gang at vi alle støtter det lokale næringslivet, være seg dekkskift/dekkhotell, byggevarehandel, reklamemateriale, elektriske tjenester, rørlegger tjenester, tele/data tjenester, rådgivning etc. I vår medlemsoversikt kan du søke blant lokale aktører innenfor de fleste bransjer. 


Da gjenstår det bare å ønske alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god påske, ta vare på hverandre i denne krevende tiden. Hold hodet kaldt og hjertet varmt! Alt blir bra.


Helt til slutt, trenger du lokale turtips i påsken, sjekk ut DNT Ringerike og Ti på topp Ringerike.


Påskehilsen fra Jan Erik, Svein, Kristin og Linn

facebook

Siste nytt